Komandant Kfora SLEDIO ALBANCE: NATO PREISPITUJE NIVO POSVEĆENOSTI Kosovskim bezbedonosnim snagama

General-major Lorenco Dadario izjavio je da su međunarodne vojne trupe posvećene održavanju sigurnog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama. KO OVDE KOGA DRŽI U ŠACI: Tači je američki čovek, Haradinaj sluša BRATA, a Veselji je VEŠTIJI IGRAČ od obojice
– Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I ovo je u redu. Ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjava, retorike, naracije, akcija koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama na bezbednost – rekao je komandant Kfora Lorenco Dadario u intervjuu Kohi ditore.

O saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske Skupštine da se transformišu u “vojsku”, rekao je da NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje članice NATO-a i one koji doprinose.

– Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili – rekao je komandant Kfora.

Na pitanje o severu Kosova i Metohije, Dadario je rekao da je ta “oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje”.

– Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušaju da daju sve od sebe – zaključio je italijanski general.

Izvor: Srbija Danas/RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com