Dejan je inženjer sistema i mreža, a iz hobija prognozira vreme i kažu, nikad ne maši: U Knjaževcu slušaju samo njega

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani, pitanja su na koja Dejan odgovara svakog dana

Meštani Knjaževca osim zvanične, prate i vremensku prognozu svog sugrađanina Dejana Ilijića – meteorologa amatera koji se svakodnevno oglašava na svom sajtu i društvenim mrežama. Dejan je inženjer sistema i mreža, radi u opštinskoj Upravi Knjaževac, a meteorologija mu je samo hobi.

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani? Kako se obući? To su svakodnevna pitanja na koja Dejan odgovara na poslu, ulici, u prodavnici. Ekipa RTS-a iskoristila je priliku da ga pita, kakvo će vreme biti u Timočkoj krajini narednih dana?

– Timočku krajinu očekuje otopljenje i visoke temperature za ovo doba godine. Od utorka nas očekuje vraćanje u zimsku atmosferu i zimsko vreme sa temperaturama koje su u proseku za februar – kaže Dejan Ilijić.

U svom dvorištu ima meteorološku stanicu, gde svakodnevno prati vremenske promene i uredno ih beleži u klimatološki dnevnik. Kaže da njegov organizam oseća vreme.

– Uvek sam raspoložen kada postoje dešavanja na nebu i oko nas, a najgore podnosim one dosadne periode bez ikakvih dešavanja – kaže Dejan.

Usluge meteorologa amatera u Knjaževcu, koristi i lokalna radio stanica.

– Naši slušaoci vole da budu obavešteni upravo kakvo će vreme biti u Knjaževcu i okolini, a mi to od Dejana saznajemo svakog jutra i mogu da kažem da je jako precizan – ističe Zdenka Todorović, voditeljka FKMS Radio Knjaževac.

U opštinskoj Upravi gotovo svi znaju za Dejanov hobi. Njegov kolega iz kancelarije Goran Golubović je planinar. Dejan mu pomaže da utvrdi kakvo će vreme biti.

– U mnogim slučajevima je pogodio, tako da uvek uzimam njegove savete – kaže Goran Golubović iz opštinske Uprave Knjaževca.

Dejan kaže da od svog hobija nema zaradu, nema sponzore, ali ima mogućnost da nikada ne pokisne – jer prepoznaje oblake.

Izvor: (Telegraf.rs/vesti.knjazevac.org.rs) Foto: Wikipedia/Mazbln

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com