Đurić otkrio šta se krije iza odluke Haradinaja da postavi Srpkinju za ministarku u svojoj vladi

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas novoimenovana ministarka poljoprivrede u prištinskoj vladi ne predstavlja srpski narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima.

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj je danas imenovao Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, koja je na tom mestu zamenila smenjenog Nenada Rikala.

Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu.

Ðurić kaže da “novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim”.

– Ovaj podmukli potez Prištine za cilj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan – kaže Ðurić.

Ðurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com