Poslednja opomena za Prištinu: Amerikanci imaju upozorenje za Kosovo! Nema više šale

Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, ponovili su u ponedeljak, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Sa američke stane “izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana”, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa za koje je rečeno da imaju bogatu istoriju.

Dačić je Erata i Berklija, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, podsetio da je prošle godine nizom manifestacija obeleženo 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.

Izvor: Espreso.rs / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com