DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend JAKA KIŠA I HLADNOĆA, od srede novi temperaturni ŠOKOVI!

Porast temperature i razvedravanje očekuje se od utorka iduće nedelje.
U Srbiji se za vikend očekuje promenljivo oblačno, hladnije vreme sa povremenom, slabijom kišom, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Porast temperature i razvedravanje očekuje se od utorka iduće nedelje.

– Narednih dana, za vikend očekuje se kiša, a najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 15 stepeni, sve do ponedeljka, kada se može očekivati blagi porast temperature – rekao je meteorolog Slobodan Sovilj.

U ponedeljak se očekuje temperatura viša od 15 stepeni, a sredinom nedelje razvedravanje i temperature oko 20 stepeni. Sovilj kaže da se istoku i jugu zemlje za vikend mogu očekivati pljuskovi sa grmljavinom.

Prethodnih dana, naročito tokom protekle noći palo je najviše kiše, odnosno između 30 i 40 litara kiše po kvadratnom metru.

U RHMZ kažu da što se tiče vodostaja na rekama nema značajnih promena i da se ne očekuje veći porast vodostaja jer je reč o malim količinama padavina.

– Porasti su minimalni, a zemlja je inače isušena i potrebne su mnogo veće količine padavina da bi se nivo vodostaja promenio – kaže šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ Jelena Jeremić.

Na sajtu RHMZ navodi se da je vodostaj Dunava u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna cetiri dana. Vodostaj Tise, Save i Velike morave su u porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna tri ili četiri dana. Vodostaj na Dunavu, Tisi i na Savi je u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za april.

Izvor: Srbija Danas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com