PUTIN IZ KORENA MENJA RUSKU VOJSKU: Zbogom stare navike

Na sastanku sa radnicima preduzeća Energomaš, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će regrutacija pre ili kasnije biti stvar prošlosti.

Međutim, on je napomenuo da će za to biti potrebno vreme i adekvatno finansiranje.

Prema rečima šefa države, profesionalna vojska je više tražena zbog sve veće složenosti vojne opreme i zadataka sa kojima se suočavaju trupe. Međutim, on je napomenuo da neke države ne žure da se potpuno prebace na profesionalnu vojsku, jer još uvek postoje vojne profesije koje ne zahtevaju duboke kvalifikacije.

“Ali, ipak, postoji takva tendencija, mi ćemo nastaviti da se krećemo njenim putem”, kazao je Putin, citira ga FAN.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti pružanja odlaganja za mlade profesionalce koji rade u svemirskoj industriji, Putin je podsetio da Ministarstvo odbrane ima naučne kompanije i poseban centar u kome oni služiti bez gubitka kvalifikacija. Međutim, on je napomenuo da konkurentska selekcija za takvu uslugu dostiže pet osoba po mestu.

Ranije je saopšteno da se broj profesionalnih kadrova u Oružanim snagama Rusije stalno povećava. Trenutno, broj ugovaraca premašuje broj regruta: 384 hiljade po ugovoru, a na redovnom odsluženju više od 260 hiljada ljudi. Broj ugovoraca će se stalno povećavati, a vojnika na redovnom odsluženju smanjivati.

Izvor: Pravda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com