ALBANSKI PEKAR IZ BORČE: BESPLATNO PECIVO ZA SVE GRAĐANE DANAS!

Okupljanje građana ispred pekare “Roma” u Borči, oko koje se prethodnih dana podiglo mnogo prašine u javnosti, počelo je jutros oko devet časova.

Vlasnik Mon Gjuraj najavio je da će od 10.00 do 14.00 deliti besplatno pecivo svim Borčancima, ali i drugim Beograđanima koji su najavili da će doći danas da mu pruže podršku.

Među Borčancima ovaj čovek poznat je i kao Đura, a on je nekim meštanima već podelio štrudlu sa makom, dok su neki od lokalnih stanovnika čak tražili i da se slikaju sa njim.

Mi smo bili na licu mesta, i budno pratili šta se tamo dešavalo.

10: 53 – Došao je i Sergej Trifunović, a prva stvar koju je uradio u Borči – zagrlio je Đuru

10: 48 – U Borči se na okupljanju povodom pružanja podrške pojavio i Sima Redzepović, koji pak ne deli njihovo mišljenje.

– Došao sam da vidim tu skupinu ljudi koji su došli da pruže podršku nekome ko je usred Beograda promovisao Veliku Albaniju. Taj njihov znak ima mnogo veću simboliku. Nije mi jasno kako neko može da podržava tako nešto, a ptotiv svog naroda – rekao je on i dodao da su okupljeni morali da naprave akciju solidarnosti sa Srbima na Kosovu.

10: 40 – Parola koja je osvanula u Borči ima kratku i jasnu poruku

10: 36 – Marinika Tepić na Tviteru je napisala da se nalazi u Borči, i da će Gjuraju i ubuduće biti podrška:

10: 34 – Među sugrađanima smo razgovarali sa nekima, a većina njih je mišljenja da vera i nacionanost nisu bitni, kao i da je jedni bitno ko je kakav čovek. Jedna gospođa nam je rekla sledeće:
Mislim o njemu sve najbolje, stalno kupujem kod njega, evo sad sam kupila pitu s jabukama – rekla je žena, a potom prokomentarisala incident.

– Nije on kriv ako je njegov brat napravio nešto, neka on odgovara. Ja ću ovde sigurno nastaviti da kupujem – zaključila je ona.

Autor: Espreso.rs Foto: AMG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com