Pojavio se snimak aviona iznutra: Putnici vrište dok u plamenu sleću na aerodrom, vatra kulja na sve strane

Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se večeras zapalio na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi preživelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Sudbina 28 osoba i dalje ostaje nepoznata.

Istražitelji trenutno ispituju povređene, očevice, radnike na aerodromu i aviokompanije, kao i lica koja su odgovorna za eksloataciju aviona.

Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji deo aviona sagoreo. Piloti, koji su preživeli, potvrdili su verziju da je grom pogodio avion, usled njega se motor zapalio.

U avionu se nalazilo 73 putnika i šest članova posade.

Jedan od putnika koji se nalazio u avionu u plamenu napravio je snimak dok je Suhoj Superdžet-100 pokušavao da sleti na aerodrom u Šeremetjevu. Snimak traje 13 sekundi, na njemu se vidi vatra, koja je zahvatila avion, a čuje se i jeziva vriska preplašenih i povređenih ljudi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama nastradalih i naložio istragu o uzrocima nesreće, saopštio je njegov portparol Dmitrij Peskov, prenosi Itar Tass.

Na video snimku objavljenom na televiziji Rasija-24 vidi se kako avion Suhoj SSJ-100 sleće večeras s velikim plamenom u njegovom zadnjem delu. Avion je poleteo za Murmansk, ali je požar izbio dok je bio u vazduhu, zbog čega se vratio na moskovski aerodrom.

Agencija navodi pozivajući se na spasilačke službe da je u avion udarila munja, zbog čega je otkazao automatski sistem upravljanja letelicom.

“Osnovna verzija nesreće je – udar munje u avion, nakon čega je otkazao automatski sistem. Pri sletanju, avion je dva puta udario u pistu. Udarac munje potvrdio je i jedan član posade”, rekao je izvor agencije.

Prema prvim informacijama bilo je više 10 povređenih.

Izvor: Kurir.rs/RT/Sputnjik Srbija/Tanjug / Foto: Printsin: Twitter/Breaking Mash

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com