POSLE DAČIĆEVE IZJAVE ALBANCIMA NIJE DOBRO! Sada je sve POTPUNO JASNO!

Dačić je za ruske Vesti kazao da je nemoguće rešiti problem Kosova bez sporazuma Beograda i Prištine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je zaključenje sporazuma Beograda i Prištine pre kraja godine moguće samo ako Priština pokaže da želi kompromis.

Dačić je za ruske Vesti kazao da je nemoguće rešiti problem Kosova bez sporazuma Beograda i Prištine, ali da Priština veruje da sporazum podrazumeva samo priznanje Kosova sa čim se Beograd apsolutno ne slaže.

“Apsolutno se ne slažemo s tim i nikada to nećemo učiniti. Ako žele kompromis, spremni smo za razgovor”, rekao je Dačić za ruski list, a prenosi RTS.

Upitan da li se razmatra scenario razmene teritorije, on je rekao da to jeste jedan od scenarija, ali da se “nije dogodilo, jer je Kosovo nametnulo carine na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, posle čega je Srbija zaustavila dijalog”.

“Kažu da će se dijalog nastaviti samo ako Srbija prizna njihovu nezavisnost. To se neće desiti. Sada čekamo da ukinu carine, onda možemo nastaviti pregovore”, rekao je Dačić.

Govoreći o odnosu sa Evropskom unijom on je rekao da Srbija pokušava da postane članica EU, ali da to ne znači da treba zaboraviti na tradicionalne odnose sa prijateljima kao što je Rusija.

“Moramo braniti naše nacionalne i državne interese, a Moskva nam u tome svakako pomaže. Pored toga, to nam pomaže da održimo teritorijalni integritet u kosovskom pitanju. Blago rečeno, bilo bi veoma pogrešno nametati sankcije nakon zapadnih zemalja”, rekao je Dačić.

On je u intervjuu najavio kraj pregovora o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom, ističući da bi potpisivanje sporazuma trebalo da bude na jesenjem sastanku premijera zemalja članica EAEU.

Izvor: (Espreso.rs / Beta)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *