VUČIĆ U UPITNIKU O NAJZNAČAJNIJIM PITANJIMA ZA DRŽAVU: Na Kosovu imamo zamrzuti konflikt!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Upitnik” RTS-a.

Na početku, predsednik je govorio o kosovskom problemu.

– Suština je sledeća: Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Nalazimo se u teškoj situaciji, i neka se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi znamo šta se dešava na Kosovu i sada svi traže krivca – rekao je predsednik Srbije, objasnivši da kada kaže da se traži “krivac” da je taj krivac u stvari on.

– Uspeli smo da neke stvari vratimo iz ćorsokaka i da probamo da vratimo nešto što je oduvek bilo izgubljeno.

On je rekao da se na diplomatskom planu ne dešava nište, i da se situacija na Kosovu može opisati kao zamrznuti konflikt.

Vučić je na pitanje o razgraničenju rekao da Srbija nema jasnu granicu i da je jedni smatraju jedno, a drugi drugo.

– Izvinjavam se ljudima što sam govorio istinu. Dešava nam se zamrznuti konflikt, a to je najgore stanje za nas. Ljudi toga nisu svesni. Pokušao sam da uradim nešto dobro za nas i našu budućnost. Nisam uspeo i to mogu da priznam – rekao je Vučić i dodao – Bio sam izložen kampanji da prodajem zemlju, da izdajem, a na kraju kažu da nisu ni čuli moju ideju.

– Dok sam predsednik, neću da priznam nezavisnost Kosova. Ta 10-15 godina biće neka druga vlada i predsednik koji će priznati, Kosovo, a ja neću, rekao je Vučić

– Pokušali smo da vratimo nešto od onoga što je odavno izgubljeno, a onda smo videli snagu velikih sila, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić po pitanju pokušaja kosovskog problema.

“Suština je sledeća: Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Nalazimo se u teškoj situaciji, i neka se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi znamo šta se dešava na Kosovu i sada svi traže krivca”, rekao je u emisji Upitnik i potvrdio da kada kaže da se traži “krivac” – da je taj “krivac” ustvari on.

Kosovo je, podsetio je proglasilo nezavisnost 2008. godine, a Srbija je, kaže, uspela da neke stvari vrati iz ćorsokaka i da proba da vrati nešto što je oduvek bilo izgubljeno.

U tim nastojanjima suočili smo se , kaže, sa snagom velikih sila, ali i pritnivicima unutar zemlje, i sa činjenicom da se na različite načine razarala sama mogućnost da Srbija, ne Srbi, imaju nešto od toga.

On je rekao da je njegova kompromisna ideja odbačena, a na pitanje šta je tačno mislio pod razgraničenjem, rekao je – da se uspostavi pravedna i pravičnna granica između Srba iu Albanaca.

Izvor: (Espreso.rs / Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com