Daut Haradinaj: Priština ne žuri da postigne konačni sporazum sa Beogradom, što, nije slučaj sa Srbijom

Daut Haradinaj, poslanik i rođeni brat premijera vlade u Prištini Ramuša Haradinaja u vezi konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, rekao je da Kosovu nije potrebno hitno priznanje od strane Srbije.

“Kosovo ne treba da ubrzava, nema hitnosti da dobijemo priznanje od Srbije, dok s druge strane Srbiji se mnogo žuri. Ipak zašto trebamo uzeti sve to kao da je hitno? Nijedan proces ne može zaustaviti Srbija, ako smo jedinstveni kao politički faktor, ako mi imamo dobre odnose sa našim saveznicima, Srbija može samo da izabere put Rusije “, rekao je Haradinaj u emisiji Rubikon Kosovske televizije.

Haradinaj je između ostalog rekao i da međunarodni saveznici treba da se uvere da Kosovu nije potrebno hitno priznanje. Prema njegovim rečima, odluka vlade ” Kosova” o taksama bila je pravedna i kao takva treba da se nastavi.

Haradinaj je spreman da poništi Specijalni sud

Daut Haradinaj na pitanje voditelja emisije ” Rubikon” da li je spreman da poništi odluku o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK je rekao da će svaka takva inicijativa imati njegov glas.

“Samo da stignem od kuće do Skupštine”, rekao je on.

Iako su insistirali da se ne glasa o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK, Daut Haradinaj je pomenuo da je u to vreme postojao pritisak da se to učini. On je rekao da je bio protiv toga čak i tada, podsećajući da je to zapravo etnički sud protiv Albanaca.

“Rekli su da će suditi nevidljivim, a sad vidimo da se pozivaju ljudi sa svih nivoa OVK po celom Kosovu, pa čak se pozivaju i neki koji su bili na marginama ratnog konflikta, koji čak i sami ne znaju zašto su pozvani”, rekao je on.

AUTOR: ALO.rs/Koha ditore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com