Doktorka Grujičić poslala snažnu poruku celoj Srbiji

Doktorka Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, koja je poznata po svojoj borbi za istinu o osiromašenom uranijumu, sada se oglasila po pitanju gorućeg problema, huliganskog nasilja.

Njena poruka se tiče brutalnog premlaćivanja dečaka M. M. (16), kog je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu.

M. M. je bio u životnoj opasnosti, i lekari su se borili da sačuvaju njegov život.

Doktorka Grujičić je na svom Fejsbuk profilu postavila snimak u kome je izrekla svoje mišljenje po ovom pitanju koje je postalo opšti društveni problem, a ne samo još jedna crna hronika.

Doktorka je skrenula pažnju na to da svi mi imamo odgovornost da sprečavamo ovakvo ponašanje, i da ne smemo da se mirimo i da pravimo kompromise po ovako važnim pitanjima:

– Dečaku je ozbiljno ugrožen život, ima šansu da se izvuče uz velike muke i puno sreće, i postavljam pitanje šta rade roditelji, šta radi zajednica da dečko koji je prvi put otišao na utakmicu dobije batine i to takve da mu je ugrožen život.

– Pet “junaka”, pet “heroja”, pet smradova je napalo jednog dečka, sram da ih bude, i njih i njihovu školu i njihove roditelje i sve one koji su gledali u šta su izrastali ti klinci.

Doktorka Grujičić je pozvala nadležne organe da reaguju tako da to bude primer za sve sledeće slučajeve, i rekla je da ne treba pristajati na kompromise.

-Dajte policijo hapsite, kažnjavajte, nemojte imati milosti prema ubicama. dešavaju se ubistva iz nehata, ali ovo ne može biti nehat, tući po glavi bejzbol palicama nekoga može biti samo smišljeni pokušaj ubistva.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Facebook/Printscreen/Даница Грујичић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com