“Narod na Kosovu niko ne može da zastraši”

Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da su “separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama”.

Ðurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, pozvao Srbe da sutra izađu na izbore za gradonačelnike četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM, istakavši da glasački listići predstavljaju “bedem nastojanjima Prištine da ih zauzme prevarama i trikovima”.

On je dodao i da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje veliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.

– Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa – naglasio je Ðurić.

Rekao je i da će pokušati da bude sutra na Kosmetu, ali je podsetio da mu je u prethnodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak na KiM, ali je dodao da, međutim, ljudi iz Kancelarije za KiM svakog dana idu na Kosmet i da će nastaviti da budu sa srpskim narodom.

– Naš narod na KiM niko ne može da zastraši i uveren sam da će sutra pokazati slogu i snagu – rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Povodom najavljene posebne skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za 27. maj, istakao je da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i da je to mesto gde treba da se iskažu razlike u mišljenjima a ne na ulici.

Ðurić je ocenio da je reč o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi s Kosmetom i da se iznesu različiti stavovi, a na kritike dela opozicije da je ta sednica politički trik, rekao je da su oni do juče govorili da nema nikakve rasprave o KiM u Skupštini.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com