NA LISTI I STRANCI: Priština dopunila spisak “nepoželjnih” ličnosti na KiM

Vlasti lažne države Kosova saopštile su danas da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM, prenose prištinski mediji.
Na podužem spisku “persona non grata” su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije UNMIK, uključujući i Rusa Mihaila Krasnočenkova koga je policija lažne države, uhapsila pre nekoliko dana u akciji na severu KiM.

U Ministarstvu spoljnih poslova lažne države na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova.

Politički savetnik ministra spoljnih poslova lažne države, Bedžeta Pacolija, Ljiridon Lapaštica, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja “u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika”, ali da je odnedavno broj “nepoželjnih” ličnosti povećan.

Na spisku su, kako se navodi u ministarstvu, Vojislav Šešelj, bivši načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *