Haradinaj: Ukidanja taksi zbog Pariza neće biti, a možda ni samita

PRIŠTINA – Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio danas da samit u Parizu 1. jula, možda neće biti održan, jer je uslov za nastavak dijaloga ukidanje takse, a Kosovo, kako je rekao, ne može biti uslovljeno.
Haradinaj je, nakon redovnog sastanka Vlade, rekao da taksa ne predstavlja prepreku nastavku dijaloga, prenosi RTK2.

“Uslov za ukidanje takse i nastavak dijaloga nije ispravan i ne može se desiti. Od samog početka je ostavljena mogućnost ukidanja takse u zamenu za okvirni sporazum koji uključuje uzajamno priznanje i slobodnu trgovinu. Svi znaju da Kosovo ne može biti uslovljeno”, kazao je Haradinaj.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da do samita u Parizu, 1. jula, možda neće ni doći, ali se krivica ne može pripisati Kosovu.

“Ako Srbija ne želi dijalog, ne možemo ih prisiliti da dođu u Pariz ili bilo gde drugde. Mi ne vodimo sastanak u Parizu i ne možemo davati nikakve garancije za to. Ja sam odgovoran za poziciju Kosova, ali nisam sazvao ovaj sastanak. Predsednik (Emanuel) Makron odlučuje o tome”, rekao je Haradinaj.

On je rekao da ne zna zašto bi se govorilo o pitanju granica.

“Ne znam, zašto bi neko trebalo da razgovara sa mnom o granicama Kosova kada smo potpisali IBM sporazum, koji podrazumeva integrisano upravljanje granicama”, rekao je Haradinaj.

Inicijativu predsedika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija o osnivanju komisije za istraživanje boračkih lista, Haradinaj nije hteo da komentariše, uz opasku da o tome treba da odlučuje sud.

Izvor: FoNet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com