HAŠIM TAČI NASMEJAO VUČIĆA: Nije mogao da stane da se smeje

Kada je došlo do teme koja se tiče korekcija granica Hašim Tači u svom obraćanju, nasmejao je predsednika Srbije što bi naš narod rekao „do suza“.

U jednom momentu izgledao je Tači kao neko ko želi da se opravda pred Evropljanima uz reči da ni on ni Vučić nisu loši momci. To je nasmejalo Vučića, a ovako je izgledalo.

„Mi nismi problematični momci, mi pokušavamo da dođemo do sporazuma“, rekao je Tači.

Rešenje u Julu?

Na sastanku lidera regiona sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom u Parizu 1. jula mogao bi da bude formulisan okvir za rešenje kosovskog problema, piše „Blic“.

Prema pisanju tog lista, konačan predlog trebalo da bude usaglašen do kraja godine.

Ukoliko bi do takvog scenarija došlo, navodi „Blic“, referendum o Kosovu mogao bi da bude održan zajedno sa redovnim parlamentarnim izborima na proleće naredne godine.

Sagovornik „Blica“ iz diplomatskih izvora tvrdi da ako do sastanka 1. jula dođe mogli bismo da očekujemo da tada bude formulisan neki okvir ili platforma koji treba da posluže kao polazište za konačno rešenje problema.

„Sve zainteresovane strane bi dobile okriv koji bi bio potom usaglašavan, dve stranama bi bilo ostavljeno vreme od nekoliko meseci da ispregovaraju ono što se om dokumentu nalazi, da promene delove, ubace nove detalje i usaglase konačan predlog rešenja kosovskog problema i s tim izađu pred svoje građane“, kaže sagovornik „Blica“.

Napominje se međutim da osim sukoba na relaciji Merkel – Makron, sve su zategnutiji i odnosi kosovskih zvaničnika Haradinaja i Tačija, što je još jedan dodatak tezi da do sastanka 1. jula teško da će doći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da još ne zna hoće li biti sastanka u Parizu, ali ak ga bude ponovio je da će stav Beograda biti jasan, nepromenjen i civilizacijski razuman – da Priština ukine takse kako bi se ušlo u dijalog i da se pokuša da se postigne kompromis.

Izvor: beogradskiportal.rs tanjug.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com