OGLASILA SE ANA BRNABIĆ I REKLA DA LI ĆE SMENITI MINISTRA PROSVETE! Pročitajte pažljivo šta je rekla

Premijerka Ana Brnabić kaže da ne vidi odgovornost ministra prosvete Mladena Šarčevića za to što je test iz matematike „procurio“ u javnost i što je odloženo polaganje tog predmeta iz male mature, uz ocenu da je Šarčević jedan od najboljih ministara u vladi.

Brnabićeva je dodala da su upravo u obrazovanju najvidljiviji rezultati sprovedenih reformi.

Ona je rekla da nema šta da zameri Šarčeviću, već da mu zahvaljuje za sve što je uradio u obrazovanju, što je bio hrabar i što se borio.

„Ne prihvatam ostavku Šarčevića, drago mi je što je on ministar prosvete i ponosna sam što je ministar u mojoj vladi“, rekla je Brnabićeva novinarima u Parizu, gde boravi u zvaničnoj poseti, komentarišući slučaj sa krađom testa iz matematike i odlaganjem polaganja male mature.

Brnabićeva je kazala da joj nije drago zbog svega što se desilo sa polaganjem male mature i dodala da se to dešava i u drugim zemljama — u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i mnogim naprednijim zemljama EU.

Premijerka je naglasila da se postupilo najbolje što je moglo u datim okolnostima i da je problem odmah uočen, tako da je polaganje testa iz matematike pomereno samo za dan.

Izvor: (Espreso.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com