Tači krivi institucije u Prištini zbog otkazivanja samita u Parizu

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači oštro je kritikovao kosovske institucije posle otkazivanja samita u Parizu, što je, kako je rekao, nanelo štetu Kosovu kada se radi o poštovanju međunarodnih partnera.

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima.

– Brže, nekoordinirane i pogrešno donošene odluke i postupci državnih institucija ozbiljno su ugrozile poštovanje i podršku zapadnih partnera Kosovu. Kao posledica toga, naši međunarodni partneri, nažalost, danas vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga, zbog neuspeha zakazanog sastanka u Parizu i odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima za naše građane – napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je rekao da je neuspeh procesa započeo u Berlinu, a otkazivanje pariskog samita trebalo bi da služi kao odraz lokalnim akterima.

– Zastoj u dijalogu i otkazivanje pariskog samita, označava korak unazad za evropsku budućnost obe zemlje, Kosova i Srbije. Stoga pozivam EU i SAD da ne zaustave svoje napore za nastavak dijaloga i postizanje mirnog sporazuma – rekao je Tači.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com