ALARMANTNO NA NOVOM BEOGRADU: Voda od metar ipo sve odnela pred sobom

Poplavljeno je na stotine automobila, garaža, podruma, brojni ugostiteljski i uslužni objekti, a ozbiljno su ugroženi i mnogi stanovi u prizemlju

Kiša koja se danas popodne sručila na Beograd izazvala je pravu katastrofu naročito na Novom Beogradu i delu auto-puta. U Bulevaru Zorana Đinđića voda je dostigla 1, 5 metara.

Jerković na vodi

Poplavljeno je na stotine automobila, garaža, podruma, brojni ugostiteljski i uslužni objekti, a ozbiljno su ugroženi i mnogi stanovi u prizemlju.

Haotična je situacija i na delu auto-puta koji je u potpunom prekidu. Bujica je zaustavila nepreglednu kolonu automobila, autobusa…

Tokom večeri, RHMZ je poslao nova upozorenja

– U toku večeri u severnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti intenzivniji u Banatu, Pomoravlјu i na istoku zemlјe. Očekuju se i vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše, kratkotrajan grad i olujni vetar – upozorava RHMZ.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih plјuskova sa grmlјavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka, 25. juna.

Takođe, upozoravaju na bujične vodotokove slivova Jadra, Lјuboviđe, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23/24. juna kada su, ocenjuju, moguća lokalna izlivanja.

Sredinom sedmice očekuje se prestanak padavina i razvedravanje na zapadu zemlje, dok će se na jugu Srbije zadržati suvo i vedro vreme.

Izvor: Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *