VUČIĆ NA VEŽBI “SRBIJA 2019”: Moramo zajednički da štitimo naše stanovništvo

Na Trgu kralja Milana u Nišu održava se svečanost povodom završetaka trodnevne međunarodne vežbe u oblasti vanrednih situacija “Srbija 2019”, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanosti prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka pravde Nela Kuburović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev, a počela je intoniranjem himni Rusije i Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na početku zahvalio svim učesnicima međunarodne vežbe Srbija 2019, a posebnu zahvalnost uputio je ruskim spasilačkim jedinicama koji su pomagali Srbima u poplavama 2014. godine.

– Moraćemo da pomažemo jedni drugima. Moramo zajednički da radimo da štitimo naše stanovništvo – kazao je predsednik.

– Ove godine možete da očekujete najmanje 10 posto povećanje vaših primanja. Hoćemo da vas motivišemo, hoćemo da radite i da svi vide da oni koji štite živote naših građana pristojno žive. Hoću da se zahvalim građanima Srbije koji su uvek dobro razumeli koliko je uloga spasilaca, vatrogasaca velika, kolika je njihova hrabrost i koliko je težak njihov posao – rekao je Vučić spasiocima i vatrogascima.

Vučić se zahvalio svima koji su učestvovali u vežbi a posebno se zahvalio prvom zameniku MČS-a Rusije Aleksandru Čuprijanu za iskreno prijateljstvo i podršku.

Predsednik je zamolio ruskog predstavnika da prenese pozdrave ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

– Ovde ste uvek dobrodošli. Mi smo miroljubiv narod. Živela Srbija – rekao je Vučić.

IZVOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *