Grci DIRNUTI pismom iz Srbije: “To su PRAVI PRIJATELJI!” (FOTO)

Srbija i Grčka, dva prijateljska naroda, uvek se nađu jedni drugima u nevolji.
Tako je i danas, posle stravičnog nevremena na Halkidikiju u kom je poginulo sedam osoba, a oko 120 povređeno…

Pismo u kom se nudi pomoć Grčkoj u ime Vlade Srbije uputio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

On je grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu se Kikilias zahvalio.

Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.

– Naši narodi i zemlje su povezani najjačim vezama, koje su posebno značajne u situacijama kao što je ova. Zbog toga, Ministarstvo zdravlja Srbije upotrebiće sve dostupne načine da pomogne ljudima na Halkidikiju, imajući u vidu iskustva Srbije sa katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju 2014. godine – naveo je Lončar i čestitao Kikiliasu na izboru za ministra zdravlja Grčke.

Kikilias je zahvalio Lončaru na pismu podrške i nameri da pomogne Grčkoj. On je na Twitteru okačio Lončarevo pismo koje je, kako je ocenio, odraz solidarnosti srpske vlade i dugoročnih prijateljskih odnosa dva naroda.

Najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a 120 povređeno u snažnom nevremenu na Halkidikiju.

Izvor: Srbija Danas/Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com