HAOS U BRISELU! Oglasio se general Bandić i objasnio zašto je NAPUSTIO SKUP

General Predrag Bandić, šef delegacije Srbije na sastanku o normalizaciji vazdušnog saobraćaja na Balkanu, koji je održan u Briselu, napustio je ovaj sastanak, zbog prisustva predstavnika prištinskih vlasti.

“Predstavnici tzv. “Kosovskog ministarstva odbrane” i “Kosovskih vazduhoplovnih vlasti” pokušali su da zloupotrebe sastanak radi promocije sopstvene jednostrano proglašene nezavisnosti i bezbednosne strukture koju čak ni NATO formalno ne priznaje, kako bi skrenuli pažnju sa nove inicijative koja šteti njihovoj percepciji ostvarene “državnosti” i eventualno izazvali neuspeh razgovora koji im ne ide u prilog”, rekao je Bandić za Kurir i objašnjava svoj postupak: “Reakcija naše delegacije je bila jasno iskazana, odlučna i u skladu sa politikom predsednika i vrhovnog komandanta i instrukcijama ministra odbrane.

“Podrška Albanije nastupu Prištine u Briselu je nespojiva čak i sa postojećom politikom NATO i potvrda politike stvaranja velike Albanije”, rekao je Bandić i zaključio: “Pre napuštanja naša delegacija je dva puta upozorila na zloupotrebu sastanka i zahtevala adekvatno predstavljanje ukazujući na odredbe Rezolucije SB UN 1244 koja je obavezujuća za sve učesnike razgovora.”

Izvor: Kurir / Foto: Srbija danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com