OGLASIO SE ČOVIĆ POVOD IZNENAĐUJUĆE ODLUKE EVROLIGE! Njegova reakcija izazvaće mnogo bure u Evropi

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, dao je izjavu povodom odluke po kojoj ABA liga gubi svoje mesto u Evroligi od sezone 2020/21. Prema njegovim rečima ABA liga formalno nije ništa izgubila, a ovakva odluka uopšte nije iznenadila upravu kluba sa Malog Kalemegdana

– Što se tiče Crvene zvezde odluke Skupštine Evrolige su očekivane. Mi dugo pratimo razvoj Evrolige i to u smislu dva najveća evropska takmičenja – Evrolige i Evrokupa. Za nas nije neočekivano da je Skupština Evrolige na predlog menadžmenta Evrolige ukinula ugovore sa tri lige – nemačkom, VTB ligom i ABA ligom. Moram da naglasim da ABA liga ovim formalno ništa nije izgubila jer ABA liga umesto ugovora ima zagarantovan vajld-kard, a on će se dodeliti prema ostvarenom rezultatu – kazao je Čović za Sport klub.

– Sve druge priče su mistifikovanje od onih koji ne razumeju šta se dogodilo i za one koji su zlonamerni. To je reorganizacija i faza resetovanja Evrolige, na putu ka krajnjem cilju, a krajnji cilj je uspostavljanje piramidalnog takmičenja, koje će na vrhu piramide imati Evroligu, ispod toga Evrokupa, a na dnu piramide nacionalna prvenstva.

Na kraju Čović je i najavio kako bi trebalo u budućnosti da funkcioniše sistem evropske košarke.

– To znači da će se u dogledno vreme iz nacionalnih prvenstava ići u Evrokup, iz Evrokupa u Evroligu, a iz Evrolige ispadati u Evrokup. To je krajnji cilj. Ipak, postoje i novine. To su Udruženje igrača, Udruženje trenera i preuzimanje ingerencija vezanih za arbitražu. Crvena zvezda je spremna za ove promene jer se mi studiozno bavimo trendovima evropske košarke. Ne mislim da je umanjen značaj ABA lige jer ne zaboravite, iz ABA lige se ide u Evroligu, kao što se iz ABA lige ide u Evrokup – zaključio je predsednik Crvene zvezde.

Izvor: Espreso / Foto: KK Crvena Zvezda FB printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com