ODLUKA USVOJENA JEDNOGLASNO: Srbija formira bazu DNK za “nestale bebe”!

Ovo je jedan od zaključaka interresorne Komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva “nestalih beba”

Srbija će uskoro dobiti DNK bazu podataka roditelja i srodnika, koji sumnjaju da su im deca nestala iz porodilišta, kao i osoba koje sumnjaju da su ukradene po rođenju.

Ovo je jedan od zaključaka interresorne Komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva “nestalih beba”, koja se sastala 11. jula, pišu “Novosti”.

“Ova odluka je usvojena jednoglasno, što pokazuje posvećenost države da konačno reši ovaj problem “, kaže Radiša Pavlović, član Komisije i predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama”.

Roditelji, deca ili srodnici koji izraze osnovanu sumnju o nestanku beba, potkrepljenu relevantnim dokazima, moći će da daju svoje DNK uzorke, bilo preko krvi ili brisa, u nacionalni registar. Tako će se formirati baza podataka i omogućiti besplatno upoređivanje uzoraka roditelja koji traže decu sa decom koja traže roditelje.

Izvor: (Espreso.rs/Novosti.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com