Sad je zvanično! Togo POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA

Petnaesta država po redu koja je povukla priznanje kosovske nezavisnosti je Togo, saznaje “Blic” iz diplomatskih izvora.

Iako zvanične potvrde još uvek nema, diplomatski izvori navode da se radi baš o ovoj zemlji u kojoj je, slučajno ili namerno, pre oko tri meseca bravio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, koji se susreo sa tamošnjim najvišim državnim zvaničnicima.

Dačić o 15. zemlji koja je povukla priznanje Kosova: Hteo sam da objavim ime, ali onda se oglasila Kvinta. On sam je pre nekoliko dana rekao da je lično išao po diplomatsku notu, kao i da je ona u Srbiju stigla na Vidovdan, 28. juna.

Kada ova informacija bude potvrđena, Togo će biti deo “spiska” od ukupno 15 zemalja koje su u protekle dve godine povukle priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Centralnoafrička republika. Togo je država zapadne Afrike, koja je do 1960. bila francuska kolonija, nakon čega se izborila za nezavisnost.

AUTOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com