Vulin: Tadić ostavio Vučiću tešku situaciju

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksanda Vulin izjavio je danas da niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić ostavio sadašnjem šefu države Aleksandru Vučiću

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksanda Vulin izjavio je danas da niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić ostavio sadašnjem šefu države Aleksandru Vučiću.

“Boris Tadić je Vučiću ostavio granicu između Srba na Jarinju, priznavanje diploma sa Kosova, priznavanje kosovskih dokumenata i obavezu da Srbima ukine lične dokumente i tablice izdate od organa Republike Srbije, ostavio mu je Tadić mišljenje Međunarodnog suda pravde da je otcepljenje Kosova u skladu s međunarodnim pravom, a ostavio je i masovno priznavanje nezavisnosti Kosova iz 2008. i ni jednu zemlju koja je povukla svoje priznanje”, naveo je Vulin u izjavi za javnost povodom Tadićeva izjave da je Vučiću ostavio bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema.

PROČITAJTE JOŠ – Vulin: Ne treba pridavati veliki značaj najavi bojkota izbora

Vulin je ocenio da je Tadić ostavio “razočaranu i slaganu Rusiju u Generalnoj skupstini UN, ostavio je Kosovo sa Euleksom koji je doveo i Unmikom koji je oterao, a ostavio je iza sebe Tadić posvađane i podeljene Srbe koji više nisu verovali Beogradu.

“Ostavio je Tadić prezaduženu i slabu Srbiju, neopremljenu i demoralisanu vojsku. Niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je Tadić ostavio Vučiću”, istakao je Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com