Vučić: Milion evra za Drvar od Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je danas za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, kao i za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije. Drvar je većinski srpska opština na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.
– Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo – rekao je Vučić.

Deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece, i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

– Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti uloženo – rekao je Vučić i poručio stanovnicima Drvara da ostanu na svojim ognjištima, naglasivši da ovo nije kraj podrške Srbije.

Dodao je da će Srbija nastaviti da pruža podršku ovom kraju i da će dati što bude potrebno. Vučić je naglasio da će biti doneta odluka o davanju posebnih subvencija za naše ljude koji žele da ulažu u ove četiri opštine – Petrovac, Drvar, Grahovo, Glamoč.

– Te opštine će imati poseban podstrek Srbije – rekao je Vučić i dodao da novac za Drvar neće biti mali.

Izvor: Vestionline

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com