Predsednik Vučić stigao u Drvar i poručio: Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je danas za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

Drvar je većinski srpska opština na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

– Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo – rekao je Vučić.

Vučić je u Drvar došao sa ministrima odbrane i finansija, Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim, a domaćin u toj opštini mu je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece, i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

– Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti ulzozeno – rekao je Vučić.

Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrebljen na anjbolji način, rekao je predsednik, dodajući da pre pet-šest godina nije moglo da se pomogne ali da to nije pitanje njegove ili nečije volje već da li imate zdravu državu, mogućnosti za to.

– Sutra da ne budem predsednik ostaće zapisano da sam svakoj opštini u RS, ali i u Glamoču, Drvaru, Petrovcu uložili za školu, vrtić… Nema opštine gde Srbija nije pružila pomoć – poručio je Vučić.

IZVOR: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com