„Iran uprkos pritiscima neće priznati Kosovo“

Predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom Jasmina Karanac sastala se sa šefom parlamentarne delegacije Irana Golamreza Katebom.
Karančeva i Kateb su ocenili da je politička i parlamentarna saradnja dve zemlje na visokom novou, saopšteno je iz Skupštine.

U saopštenju se navodi da je Jasmina Karanac razgovarala sa četvoročlanom parlamentarnom delegacijom iz Irana o unapređenju bilateralne saradnje i nastavku međusobnog podržavanja dve zemlje na međunarodnom planu.

Navodi se da su obe strane izrazile očekivanje da će doći do skorog susreta na nivou predsednika država, kao i da će se unaprediti ekonomska saradnja i trgovinska razmena.

Jasmina Karanac je zahvalila Katebu na „principijelnom stavu njegove zemlje u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova“ i istakla da veruje da ga Iran, nasuprot pritiscima koje trpi, neće promeniti.

Kateb je kazao da Iran neće promeniti svoj stav o Kosovu, upoznao je Karančevu sa situacijom povodom uvođenja sankcija Iranu i naveo da je iranski narod sporeman da plati visoku cenu radi očuvanja svoje nezavisnosti.

On je još jednom zahvalio srpskom narodu koji je ostao uz Iran i pored spoljnih pritisaka i istakao da jačanje veza parlamentaraca doprinosi boljem upoznavanju dva naroda i dovodi do unapređenja bilateralnih odnosa.

Izvor: Vestionline

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com