Saradnja Srbije i Irana na visokom nivou

Politička i parlamentarna saradnja Srbije i Irana je na visokom novou, ocenili su danas u Beogradu predsednica Poslaničke grupa prijateljstva (PGP) sa Iranom Jasmina Karanac i šef parlamentarne delegacije Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Golamreza Kateb

Politička i parlamentarna saradnja Srbije i Irana je na visokom novou, ocenili su danas u Beogradu predsednica Poslaničke grupa prijateljstva (PGP) sa Iranom Jasmina Karanac i šef parlamentarne delegacije Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Golamreza Kateb.

Predsednica PGP-a sa Iranom Jasmina Karanac primila je danas četvoročlanu parlamentarnu delegaciju iz Irana s kojom je razgovarala o unapređenju bilateralne saradnje i nastavku međusobnog podržavanja dveju zemala na međunarodnom planu.

Kako je saopšteno iz skupštine Srbije, Karanac je ocenila da oba parlamenta imaju aktivne poslaničke grupe prijateljstva, kao i veoma razvijene odnose na nivou predsednika parlamenata.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će doći do skorog susreta na nivou predsednika država, kao i da će se unaprediti ekonomska saradnja i trgovinska razmena.

Predsednica PGP sa Iranom zahvalila je kolegi Katebu na principijelnom stavu njegove zemlje u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istakla da veruje da ga Iran, nasuprot pritiscima koje trpi, neće promeniti.

Golamreza Kateb, šef parlamentarne iranske delegacije, koji je ujedno i predsednik Odbora internih regulativa i zakona iranskog parlamenta, zahvalio je koleginici Karanac što Srbija na svim međunarodnim forumima podržava Iran. On je dodao i da će Iran nastaviti da u istim forumima podržava Srbiju, kao i da njegova zemlja neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije.

On je još jednom zahvalio srpskom narodu koji je ostao uz Iran i pored spoljnih pritisaka i istakao da jačanje veza parlamentaraca doprinosi boljem upoznavanju dva naroda i dovodi do unapređenja bilateralnih odnosa.

U parlamentarnoj delegaciji Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran bili su i potpredsednik Odbora internih regulativa i zakona Abas Papizade Balangan i član Odbora Ali Akbari.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com