Karapandža: Nije pitanje da li Mali ima školu, već da li je pošten

Sumnjive diplome visokopozicioniranih političara za vlast u Srbiji dosad su bile gluposti i izmišljene afere. Danas, gard je postavljen kudikamo niže, navodi portal N1.

Za pet godina, koliko traju optužbe da je ministar finansija Siniša Mali plagirao svoju doktorsku disertaciju, dosad su podrazumevale isključivo negiranje takvih tvrdnji. Ili je, pak, promena retorike sada posledica prebacivanja odgovornosti?

Nekad najbolji student Pravnog fakulteta kaže da jednom ministru i nije potrebno formalno obrazovanje, piše N1.

„Siniša Mali ne mora da ima nikakvu diplomu. Da biste bili ministar, možete da prođete u Skupštini i dobijete poverenje, ne morate da imate bilo kakvu diplomu. Možete da imate završenu osnovnu školu i da budete ministar“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

I to je apsolutno tačno, ističe Raša Karapandža, čovek koji je poslednjih pet godina posvetio, kako kaže, razotkrivanju plagiranog doktorata Siniše Malog. Suština, je, međutim, nešto sasvim drugo – ministar je, kaže, lagao i krao.

„Problem je u tome što je on plagirao, odnosno ukrao doktorat. Nije problem da li neko ima završenu školu ili ne, već u tome da li je pošten ili ne. Meni ova njegova izjava deluje kao da je on priznao da je Siniša Mali zaista plagirao doktorat, ali da to nije bitno“, smatra profesor Evropske škole za biznis Raša Karapandža, prenosi N1.

Tako je, dodaje za N1, već više od pet godina, koliko saga u vezi sa doktoratom nekadašnjeg gradonačelnika Beograda traje. Za predsednika najvažnije su kompetencije Siniše Malog, a odgovornost za njegovo postavljanje – nije na njemu. „To je pitanje političkog izbora za šta odgovara onaj koji je to politički predložio“, rekao je Vučić.

Izvor: Danas Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *