Taksisti blokirali Beograd, pale i prve čarke

Beogradski taksisti u znak protesta blokirali su prilaze centru i centar grada. Oko 3.000 vozila ide sa četiri lokacije ka centru prestonice.

Svojim vozilima, prevoznici nezadovoljni radom inspekcije i Komunalne milicije blokirali su ulicu Starine Novaka, na delu od ulice Ilije Garašanina do Cvijićeve, kao i Beogradsku ulicu od raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra do Ilije Garašanina.

Blokirane su sve četiri trake, ali je jedna ostavljena slobodna za vozila Hitne pomoći i vatrogasaca. Deo Nemanjine, od Slavije do Savskog trga je blokiran za saobraćaj, a kolona taksista će oko 14 časova zastati ispred zgrade Vlade da bi se održao govor.

U Kneza Miloša je kolaps saobraćaja, prenose Novosti.

Linije javnog prevoza saobraćaju zaobilaznim trasama.

Na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila se čarka između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.

Podsećamo, taksisti traže da se primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je usvojen decembra prošle godine, kao i da gradski organi rade svoj posao na suzbijanju nelegalnih prevoznika.

Sa zahtevom da se stane na put CarGo i Kameu, od 13 sati na ulice u protestnu vožnju izašlo je i oko 2.000 predstavnika Saveza za auto taksi udruženja Srbije „Satus“, Ugovorne privredne taksi komore i sindikata taksi vozača i auto-prevoznika „Nezavisnost“.

Oni su u kolonama iz Ulice omladinskih brigada, Kumodraške, od hale „Pionir“ i sa Obrenovačkog puta kod „Tempa“ vozili do centra, pa onda saobraćati ulicama grada do 15 sati. Dispečarski centri su prestali sa radom, pa naručivanje vožnji neće biti moguće.

Protestne vožnje trajaće, prema najavama, svakog dana sledeće nedelje.

Izvor: Vestionline

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com