Amerikanac koji je dobio srpski pasoš Novakov sponzor i kum njegovog strica

Amerikanac Ronald Vejn Barkl (67) dobio je pasoš Republike Srbije samo godinu dana pošto je postao počasni konzul naše zemlje u saveznoj državi Montani. On je i kum Novakovog strica Gorana Đokovića, kome je bio gost na svadbi u Monaku, ali tu nije kraj njegove povezanosti sa prodicom Đoković.

Barkl je u američkim krugovima poznat kao uticajan čovek u Holivudu, prijatelj je sa oskarovcem Leonardom Dikapriom, a svoje bogatstvo stekao je na pošten način. Naime, on je još kao 13-godišnji dečak počeo da radi u piljari kod svog oca, da bi zatim stvaranje svoje imperije, koja se procenjuje na 1,5 milijardi zelenih novčanica, započeo 1986. osnivanjem investicione firme “Jukaipa”.

Investicije u prehrambene kompanije
Prema navodima Forbsa, najnoviji srpski milijarder je prvenstveno ulagao u privatne kompanije koje trguju hranom, a zatim investirao u razne oblasti kao što su logistika, skladištenje i bezbednost namirnica.

– Osim toga što je poslovni čovek, on je već dosta toga uradio na povezivanju poslovnih ljudi iz SAD sa Srbijom. Već ima određene ideje koje mogu biti realizovane jer u svetu biznisa najmoćniji su kontakti, a Barkl je čovek koji želi da razgovara, da svoje zamisli povezane sa Srbijom predstavi na pravi način ljudima koji su finansijski u rangu sa njim – otkriva za Srpski telegraf izvor iz diplomatskih krugova.

Ističe da nimalo nije zanemarljivo što je jedna od glavnih spona sa Barklom porodica Đoković, čijeg popularnog sina sponzoriše upravo ovaj čovek.

– Poznato je da je Novak veliki srpski patriota, koji je posebno osetljiv na pitanje Kosova i Metohije i statusa naše pokrajine. Ako se uzme u obzir da je Barkl kum njegovog strica i prijatelj čitave familije, može se očekivati da blizak odnos sa Trampom još više približi kosovski problem američkom predsedniku – zaključuje naš izvor.

U Đokovićevom boksu
Barkl je 2011. na američkom otvorenom prvenstvu u tenisu US Open bio u loži Novaka Đokovića, odakle je bodrio Srbina rame uz rame sa reperom Pi Didijem. Novopečeni Srbin je tada žestoko navijao za našeg asa u mečevima polufinala sa Rodžerom Federerom i u finalu sa Rafaelom Nadalom. Pošto je te godine Đoković uzeo titulu, milijarder mu je organizovao gala žurku na koju su bile brojne zvezde američkog šou-biznisa.

Izbrendirao Federera, Nadala, Šarapovu…
Ron Barkl je preko kompanije “Colonial Athletic Association” (CAA Sports) uspeo da izbrendira Novaka Đokovića, dajući mu savete na prijateljskoj osnovi, a ovaj mu je uzvratio predstavljajući CAA četiri godine. Među klijentima koji su uspešno sarađivali sa ovom kompanijom su i druge teniske zvezde poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Marije Šarapove…

Izvor: republika.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *