GOJKOVIĆEVA O PEŠIĆEVOJ: Nadležni da reaguju!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila kao zastrašujuće pretnje Vesne Pešić upućene predsedniku Aleksandru Vučiću i pozvala nadležne da hitno preduzmu mere u skladu sa zakonom.

– Pozivanjem na ubistvo predsednika Republike Srbije ne samo da je skandalozno i nedopustivo već predstavlja i krivično delo. Ovo je još jedan pokazatelj nastavka politike nasilja i izazivanja haosa, koju Đilas, Obradović i Jeremić i njihove pristalice promovišu – izjavila je Gojković.

Ona je istakla da politika linča, vešala, poziva na ubistvo ne sme da se toleriše i dopušta i zaslužuje osudu čitavog društva, saopšteno je iz parlamenta.

Gojković je navela da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima slobodu govora, ali niko nema pravo da poziva ili podstrekava na ubistvo predsednika države.

– Uverena sam da naši građani ne žele Srbiju u kojoj se upire “cev u glavu” predsedniku, ne žele Srbiju vešala i haosa, već normalnu i uređenu Srbiju koja se razvija i napreduje – poručila je Gojković.

Ona je pozvala nadležne organe da hitno i odlučno preduzmu mere u skladu sa zakonom i jasno pokažu da se ovako ponašanje, pozivanje na ubistvo predsednika, ne sme tolerisati.

IZVOR: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *