Ko će biti za stolom uz mitropolita Amfilohija, a ko uz premijera Markovića

Premijer Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastaće se danas, kako je saopšteno iz crnogorske Vlade, prvi put nakon stupanja na snagu Zakona o slobodi veroispovesti.

U kratkoj najavi se podseća da se sastanak organizuje na inicijativu premijera. „Vijesti“ prenose da sastanak počinje u 11 časova.

Kako „Pobjeda“ saznaje — Marković i mitropolit Amfilohije neće razgovarati „u četiri oka“, već će državu predstavljati i potpredsednik Vlade i ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin, te ministri za ljudska i manjinska prava, spoljnih poslova i kulture Mehmed Zenka, Srđan Darmanović i Aleksandar Bogdanović.

U delegaciji Srpske pravoslavne crkve biće još tri episkopa — mileševski Atanasije, budimljansko-nikšićki Joanikije, zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i dva člana pravnog saveta Mitropolije — Dragan Šoć i Vladimir Leposavić.

Premijer Marković uputio je mitropolitu Amfilohiju poziv za razgovor o Zakonu o slobodi veroispovesti, u kom je samo ponovio spremnost crnogorske Vlade da zajednički sagledaju najbolja rešenja za primenu članova 62 do 64 Zakona, ali ne i o povlačenju ovog Zakona.

U odgovoru mitropolita Amfilohija je rečeno da je jedino rešenje da se „ukloni Zakon ili sve diskriminatorne odredbe u njemu“, koje su, kako je naglasio mitropolit Amfilohije, i premijeru Markoviću i čitavoj javnosti dobro poznate.

Izvor: sputniknews.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com