PRE DVA DANA NAS JE IZNENADIO SNEG U BEOGRADU: Poznati meteorolog otkriva da li će OPET PADATI

Srednji datum padanja poslednjeg snega u Beogradu je 23. mart.

Baš kada smo odustali od prave snežne zime, a prolećni 26. februar sa temperaturama i do 20 stepeni ugasio svaku nadu, baš tada su nas obradovale prve pahulje. Međutim, iznenadni beli pokrivač se nije dugo zadržao, a meteorolozi kažu da će verovatno biti još snega za koji još nije kasno.

Svakako, ovaj 26. februar će ući u istoriju kao dan kada je pao najkasniji sneg, a taj rekord je do sada držao 19. januar 1951. i te zime to je bio jedini snežni dan. Ipak, meteorolozi smatraju da postoji realna mogućnost da ova zima neće biti takva sa samo jednim snežnim danom.

– Srednji datum padanja poslednjeg snega u Beogradu je 23. mart, tako da možemo da očekujemo da će se on u još par navrata pojaviti. Kada i da li će se pretvoriti u snežni prekrivač ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo – rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

Shodno rečima ovog poznatog meteorologa, ne treba da se iznenadimo i ako bude snega u drugoj polovina marta. Rekord koji još nismo srušili ove zime je najkasniji sneg u Beogradu koji se drži već 67 godina. Te 1953. godine, sneg je padao 11. maja.

– Nešto najpribližnije tome poslednji put nas je zadesilo 1996. i 1997. godine kada je sneg padao do 20. aprila – rekao je ranije Todorović.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com