(UŽIVO) Počeo sastanak Vučića i patrijarha Irineja: Večeras odluka o uvođenju vanrednog stanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Njih dvoje su tokom dana imali niz odvojenih sastanaka, posle kojih će biti doneta odluka o uvođenju vanrednog stanja u zemlji, a koju će predsednik Srbije saopštiti u obraćanju u 20 časova.

Predsednik Srbije i patrijarh Irinej na sastanku
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom SPC Irinejem u Palati Srbija.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Premijerka i predsednik Srbije na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih službi

Ranije danas predsednik i premijerka sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

To je objavljeno na instagram profilu @buducnostsrbijeav uz fotografiju na kojoj se vidi kako predsednik i premijerka razgovaraju sa predstavnicima nadležnih službi u Palati Srbija.

Sastanak sa Orbanom
Vučić i Orban sastali su se danas u Beogradu gde su razgovarali o bilateralnim odnosima, međusobnoj podršci, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, ali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

Obraćanje u 20.00 o daljim merama
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će posle niza sastanaka u 20.00 časova saopštiti koje će mere biti preduzete u skladu sa njegovim trenutnim ustavnim ovlašćenjem, a u cilju suzbijanja korona virusa.

Predsednik će se danas popodne sastati i sa patrijarhom Irinejem u Palati Srbija.

Pre obraćanja u 20.00, predsednik će u 19.00 časova predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, saopštila je pres služba predsednika.

Vulin uputio pismo Vučiću
Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je sinoć pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome je zatražio od njega da preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništava.

U skladu sa Ustavom Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin, zbog ugrožene bezbednosti gradana Republike Srbije na najvecem delu teritrije naše zemlje, uputio je pismo predsedniku Aleksandru Vucicu u kojem zahteva od predsednika da, u skladu sa ustavnim ingerencijama.

Izvor: (Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com