Kurti: Dogovor sa Srbijom već postignut

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovio je na sednici Skupštine Kosova da je dogovor sa Srbijom već postignut i dodao da nije bilo na njemu da ide u Vašington.

– Bilo je lažnih ponuda za odlazak u Belu kuću. Samo da ukratko objasnim. Nije trebalo da ja vodim delegaciju, već da mu (Tačiju) se pridružim kada je sklopljen dogovor – rekao je Kurti.

– Pre ukidanja taksi, Mustafa mi je poslao pismo u kome je tražio ukidanje… Ja nisam za to da ne uvedemo reciprocitet, ovo je pitanje stavova – rekao je Kurti.

On je ponovio da neće puno izgubiti time što neće više biti premijer, uz ocenu da će na najvećem gubitku biti građani Kosova.

– Zašto sam ja danas srećan – jer nije uspelo da se uvede vanredno stanje, sa ovim premijerom nema ni razmene teritorija ni vanrednog stanja, to je ekstremna mera – rekao je Kurti.

Naveo je i da ne postoji izveštaj sa sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, održanog 17. marta oko konsultacija za proglašenje vanrednog stanja zbog koronavirusa, a na predlog predsednika Hašima Tačija.

– Zašto se ovo dešava, to je zato što je Kosovo i dalje zarobljena država – rekao je Kurti.

Sledi i jednosatna pauza nakon će se nastavliti sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da se glasa o nepoverenju vladi na predlog Demokratskog saveza Kosova.

Izvor: Kosovo online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com