KON SE UPRAVO HITNO OGLASIO: Objavio vest koja zanima celu naciju

Doktor kon je na sednici rekao da sve više zaraženih ima koji nemaju nikakve simptome. To je mnogo dobro jer bi to moglo da znači da virus slabi. Mismo u petoj nedelji kad je pik i dobro je što se dogodilo da mnogo zaraženih nema nikakve simtome.

Razvijanje kolektivnog imumiteta je vrlo bitno, i kad epidemija prođe treba da se testira određ je razvieni deo populacije na prisustvo antitela, i utvrdimo koji de razvio najjaču otpornost na virus.

Obzirom da su najstariji totalno izolovani oni će i kad se ovo završi biti dosta osetljivi. Tako da ako imamo dosta slučajeva koji nemaju simptome oni će štititi starije.

Činjenica da sad treba da imamo najrigoroznije mere, ali kad se budu ukidale ovi slučajevi će nam baš pomoći – dodao je Kon.

Vraćanje dece u školske klupe je zadnja mera koju treba učiniti, jer u takvim kolektivima virus najviše kruži. Vidim da ova škola na daljinu lepo funkcioniše, mada po meni bi trebalo kad ovo prođe formirati letnju školu jer deca tad imaju najmanje bolesti, i tad bi došlo do “prokruživanja” virusa i na taj način bi stvorili tihi imunitet dok se vakcina ne pojavi a to sigurno neće ove godine.

Izvor: Espreso.rs / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com