Vučić: Ukinućemo vanredno stanje prvom prilikom kada bude bezbedno po zdravlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će se vanredno stanje ukinuti prvom prilikom kada bude bezbedno da nije ugroženo zdravlje ljudi.

“Nadam se da ćemo u roku od mesec dana moći da ukinemo vanredno stanje i da ćemo početi ozbiljno da radimo”, rekao je Vučić.

On je naveo da ne misli da smo daleko ili blizu donošenja odluke o zabrani kretanja u trajanju od 24 sata i da se to procenjuje na dnevnom nivou. Najavio je da će ubuduće najverovatnije vikendom policijski čas biti od petka do ponedeljka.

“Subota prepodne skupo nas je koštala… Tu meru ćemo sasvim izvesno doneti za Beograd i Niš, a da li će biti za ostatak Srbije, videćemo”, rekao je Vučić.

Kako je istakao, ta odluka će se doneti brzo i efikasno, ako bude trebalo.

“I ta odluka ne mora da bude saopštena 48 sati ranije, jer mislim da to neće biti toliki problem i da neće trajati ne znam koliko dugo”, naglasio je predsednik Srbije.

Poručio je i da je Beograd nesumnjivo najveće žarište i da postoje neke povoljne vesti jer poslednji testovi poazuju bolje procene za Valjevo, što kako je dodao, još ništa ne znači. Rekao je i da je Ćuprija nešto mirnija, Niš za nijansu mirniji, ali da je Beograd i dalje najveći problem.

Na kraju je poručio da vidi svetlo na kraju tunela zahvaljujući se građanima koji su se pridržavali preporuka i mera.

U Srbiji je 15. marta proglašeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa u svetu.

U poslednja 24 sata u Srbiji su od koronavirusa preminule tri osobe, odnosno 61 osoba ukupno od izbijanja zaraze. Virus je potvrđen kod 2.447 osoba. Hospitalizovano je 1.349 osoba, a na respiratorima je njih 108.

Izvor: Insajder, RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com