ODNOSI SRBIJE I KINE SU OSNAŽENI I PRODUBLJENI! Dačić razgovarao sa ambasadarkom Čen Bo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas sa kineskom ambasadorkom Čen Bo o strateškim odnosima koji su ocenjeni kao dodatno osnaženi i podubljeni poslednjih meseci, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasadorka Čen je, ocenjujući kao odličnu saradnju dve zemlje u borbi protiv Kovida-19, naglasila da kineska strana visoko ceni podršku i pomoć koju Srbija pruža Kini, od početka epidemije u toj zemlji.

Istakla je značaj Dačićeve posete Kini od 25. do 28. februara, koja je bila jedna od retkih i prva poseta jednog ministra spoljnih poslova Kini u jeku epidemije korona virusa, što se smatra dodatnom “potvrdom čeličnog prijateljstva” naroda dve zemlje.

Dačić je zahvalio na pomoći Kine u medicinskoj opremi i materijalu, upućivanju tima medicinskih stručnjaka u Srbiju, donaciji dve laboratorije “Vatreno oko” za testiranje na korona virus, kao i na pomoći kineskih provincija i kompanija, a posebno na pojedinačnim donacijama ogromnog broja kineskih gradjana.

Sagovornici su se složili da dve strane u narednom periodu treba da se fokusiraju na realizaciju postignutih dogovora u cilju daljeg jačanja političkih i ekonomskih odnosa.

Izvor: (Espreso.rs / Agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com