U UŽICU UVEDENE NOVE MERE: Evo šta će biti OBAVEZNO u ovom gradu

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica, na današnjoj sednici, doneo je predlog mera u cilju sprečavanja intenzivnog širenja korona virusa koje će se primenjivati, zajedno sa merama sa nacionalnog nivoa.

Merama je predviđeno obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na gradskoj pijaci.

U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Na preporuku Gradskog štaba Gradsko veće je donelo odluku da radno vreme ugostiteljskih objekata, u vreme povećane opasnosti od širenja korona virusa, bude do 22 časa.

Predviđeno je ograničavanje broja osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge na broj koji treba da obezbedi socijalnu distancu od najmanje dva metra. U svim objektima, ustanovama i na javnim mestima obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa.

– Nošenje zaštitnih maski biće obavezno i u taksi prevozu. Vršioci javnih usluga, organi lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove na teritoriji grada Užica moraju preduzimati mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih. U gradu Užicu će ponovo početi pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora. Gradski štab će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome predlagati nove mere. Takođe, apeluje se na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima opasnosti od Kovida 19”, kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica.

Izvor: (Kurir.rs/RINA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *