OVO NEMA NIKO U REGIONU! U SRBIJU STIGLI KINESKI DRONOVI: Služe za izviđanje terena, ali NOSE I BOMBE I RAKETE!

BEOGRAD – Na beogradski vojni “Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlovic” u Batajnici danas je sleteo avion “Iljušin” sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine.

Srbija je kupila od Kine naoružane bespilotne letelice Ć-92A, koje se koriste za izviđanje i snimanje terena, ali mogu da nose i bombe i rakete. Reč je maloj bespilotnoj letelici koja će u Vojsci Srbije biti korišćena u više varijanti, a jedna će se lansirati sa domaćeg kamiona FAP 2228.

U januaru ove godine pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović je rekao da se u prvoj polovini ove godine očekuje isporuka kineskih naoružanih bespilotnih letelica Ć-92A, i to dva sistema, kompleta, sa ukupno šest letelica.

Ć-92A ima raspon krila nešto manji od deset metara, akcioni radijus veći od 150 kilometara, maksimalna visina leta je 5.000 metara, a brzina nešto manja od 200 kilometara na sat.

Nosi dve navođene rakete dometa do šest kilometara i namenjena je za izviđanje, korekciju artiljerijske vatre i za napad na važne ciljeve, kao što su laka vozila, radarsko-komunikacioni sistemi i drugo.

Izvor: Kurir.rs/Sputnjik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com