KAKO SE BEOGRAĐANI PONAŠAJU PRVOG DANA VANREDNE SITUACIJE: Evo gde se najviše poštuju mere

Gradski Štab za vanredne situacije uveo je u Beogradu vanrednu situaciju, ne vanredno stanje, a to podrazumeva da su donete određene definisane mere koje su stupile na snagu od noćas

Prvi dan po proglašenju vanredne situacije u Beogradu njegovi stanovnici su prihvatili maske i vizire kao obavezne aksesoare kada ulaze u zatvoreni prostor.

U pekarama, apotekama, buticima… Niko ne proba novu haljinu ili čeka u redu za sendvič, bez zaštite preko lica ili nosa.

Dok u šetnji još i idu otkrivena lica, retko ko se usuđuje da u prevoz ili prodavnicu uđe, a da se prethodno ne postara da i sebe, i druge ne zaštiti od pretećeg korona virusa.

Podsetimo, od sinoć su u Beogradu krenule da se primenjuju vrlo važne i neophodne mere, kojima je preciziran broj do stotinu ljudi u zatvorenom prostoru, na otvorenom 500, uz distancu od jedan i po metar, dok ugostiteljski objekti neće raditi od 23 do 6 sati.

Gradski Štab za vanredne situacije uveo je u Beogradu vanrednu situaciju, ne vanredno stanje, a to podrazumeva da su donete određene definisane mere koje su stupile na snagu od noćas.

Zatvaranje grada bilo bi moguće kao mera ukoliko bi se proglasilo vanredno stanje, pojasnio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com