VUČIĆ OBJASNIO: Gradimo bolnice da bi svi kao i kovid pacijenti dobili pomoć

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić arekao je da su zbog korona virusa gotovo svi bolnički kapaciteti bili uposleni u tu svrhu, ali da se zato grade nove bolnice i renoviraju postojeće kako bi i građani sa drugim zdravstvenim problemima imali adekvatnu pomoć.

“Izvanjavam se zato što nemamo više bolnica i zato i gradimo da bismo mogli da pruzimo zdravstvenu pomoć svim drugim pacijentima”, rekao je Vučić u Batajnici na novinarsko pitanje gde građani koji nemaju kovid mogu da se leče i da li će neke ustanove za to biti prenamenjene.

On je ukazao da neki dok su bili na vlasti ništa nisu uradili u zdravstvu, da ni linoleum u liftu nisu mogli da promene, a sada imaju privatne klinike.

“Mi smo obnovili sve bolnice, kliničke centre gradimo, u Beogradu, Nišu, gradimo mnogo bolnica, od Prokuplja, Aranđelovca, sve 25 do 30 miliona evra”, ističe Vučić, dodajući i novu bolnicu u Batajnici, Dedinje dva, VMC, Mišović…

“I sve to nije bilo dovoljno za sve pacijente pod pritiskom kovida”, rekao je Vučić napominjući da su i Bezanija, Zemunska, Zvezdara, sve obnovljene i sve prešle na kovid.

Zaključuije i da mu je drago da su ljudi sve to videli.

Izvor: (Espreso.rs/Agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com