NOVO UPOZORENJE IZ RHMZ: Stižu nam jaki pljuskovi, najugroženiji ovi delovi naše zemlje (FOTO)

Zbog toga je na snazi narandžasti meteoaralm.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros upozorenje na jake pljuskove koji će danas pogoditi jug i jugozapad Srbije. Tokom jutra na području južne, zapadne i centralne Srbije najavljena je mestimična kiša i pljuskovi, ponegde praćeni i grmljavinom, objavio je RHMZ. Ponegde se tokom dana očekuju obilne padavine, zbog čega je u tim delovima zemlje na snazi narandžasti meteoalarm.

RHMZ je za danas izdao upozorenje na jake pljuskove.

– Danas na jugozapadu i jugu Srbije nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju obilne padavine, više od 20 milimetara kiše za kratko vreme – navodi se u meteorološkom upozorenju RHMZ.

Zbog toga je na snazi narandžasti meteoaralm u ovim delovima zemlje.

Naime, za južni deo zemlje najavljen je pljusak kiše ili jaka kiša sa količinom padavina 20 litara po metru kvadratnom ili više, u periodu do tri sata.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, uticaji su izazivanje poplava, i prouzrokovanje šteta u vezi sa poplavama, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, problemi u saobraćaju, moguća pojava odrona i klizišta. Indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja.

Inače, narandžasti meotoalarm označava opasno vreme, sa prognoziranim opasnim vremenskim pojavama, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Iz RHMZ navode da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com