POLICAJCU NIJE BILO DOBRO KAD JE VIDEO: Vozač spavao dok je njegov Tesla jurio 150 km/h

Lokalna policija, čiji su pripadnici zaustavili vozilo, saopštila je da su oba prednja sedišta u Tesli bila potpuno oborena, a vozač i suvozač su očigledno spavali kada je patrola u kanadskoj Alberti primetila automobil.

Čim su policajci uključili “rotaciju”, a druga vozila na auto-putu se sklonila sa strane, Tesla Model S je ubrzao. Na kraju je automobil zaustavljen, a dvadesetogodišnjem vozaču iz Britanske Kolumbije će se zbog ovog incidenta suditi u decembru.

“Niko u tom vozilu nije gledao kroz vetrobransko staklo da vidi kuda ide automobil”, rekao je policijski narednik Dari Turnbul, za CBC News.

On je kazao i da je Tesla, kada su upalili rotaciona svetla na patrolnom vozilu, ubrzao, a vozila ispred njega su se pomerala.

“Zaista je izgledalo da nikog nije bilo u automobilu, ali je vozilo ubrzalo jer je saobraćajna traka ispred njega bila prazna”.

“U policiji radim više od 23 godine, i to uglavnom na sprovođenju zakona o soabraćaju, ali ovog puta sam zanemeo. Nikada ranije nisam video nešto slično, ali, naravno, ni tehnologija nije bila da današnjem nivou”, dodao je on.

Teslini automobili trenutno poseduju auto-pilot drugog nivoa, koji zahteva da vozač bude budan, oprezan i spreman da preuzem upravljanje sa rukama na volanu.

Prvi čovek kompanije, Ilon Mask, rekao je ranije da očekuje da će njegova vozila biti potpuno autonomna – sa minimumom zahteva za vozačevom intervencijom – do kraja godine.

Međutim, dodao je da postoji “mnogo malih problema” koje bi trebalo rešiti kroz testiranja u realnim uslovima.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Twitter/James Gingerich, @Expeflow #WorkEasier #RPA @jamesvgingerich

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *