SPISAK U NEMANJINOJ GOTOVO POZNAT DO KRAJA: Evo kada će mandatarka Ana Brnabić predstaviti nove ministre!

Mandatarka Ana Brnabić trebalo bi najkasnije do utorka da predstavi kandidate za nove ministre u Vladi Srbije.

Prema informacijama, spisak ko će biti u budućem timu u Nemanjinoj gotovo je skrojen do kraja, ali se ne isključuje mogućnost da dođe do određenih kadrovskih izmena u poslednji čas.

Predlog mandatarke Brnabić najpre će razmatrati vrh naprednjaka na sednici Predsedništva.

Ukoliko kandidati za ministre dobiju “zeleno svetlo” SNS, predlog ide u parlament. Skupština bi najpre trebalo da nastavi konstitutivnu sednicu, odnosno da izabere predsednika, potpredsednike i sekretara parlamenta. Zatim se zakazuje nova sednica na kojoj se donose zakoni o vladi i ministarstvima, a zatim i biraju ministri.

Ceo ovaj posao, tvrde izvori, trebalo bi da se završi tokom sledeće nedelje.

Kako sada stvari stoje, u budućoj vladi ostaju i kadrovi socijalista, ali će oni voditi manje resora – umesto dosadašnjih pet, najverovatnije tri. Biće i znatno veći broj žena na ministarskim pozicijama, moguće je čak da će one činiti i polovinu vlade.

Takođe, najizvesnije je da će na čelo dva nova ministarstva koja treba da budu formirana doći kadrovi koji nisu članovi vladajućih stranaka. Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, decu i demografiju mogli bi da vode ljudi iz civilnog sektora, pa čak i iz stranaka opozicije.

Izvor: (Espreso.rs / Novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *