SRBIJA: Ako ne nosite zaštitnu masku, možete da završite u zatvoru!

Nošenje maske obavezno je u svim zatvorenim prostorima, od tržnih centara, prodavnica, pekara, javnog gradskog prevoza, a kako je pre par dana obelodanila članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević, i na otvorenom tamo gde nije moguće držati distancu od metar i po, poput redova ispred banaka, pošti, radnji…

Podsetimo, još početkom jula Vlada Srbije je donela odluku da se nenošenje maske u gradskom prevozu i drugim zatvorenim prostorima kažnjava sa 5.000 dinara. Prvo na teritoriji Beograda, a zatim i u celoj Srbiji.

Međutim, teoretski, može se dogoditi da zbog nenošenja maske završite i u – zatvoru! Naime, ukoliko ne platite kaznu od 5.000 dinara, može čak i da vam stigne poziv za izdržavanje zatvorske kazne, baš kao i u slučaju da se neko odluči da novčanu kaznu zameni zatvorskom.

Ovakvi slučajevi zabeleženi su prethodnih godina, pa su neki dobijali poziv za odlazak u zatvor zbog neplaćenih kazni za Busplus, parking ili prelazak ulice van pešačkog prelaza ili na crveno svetlo. Po zakonu o prekršajima sud može kaznu zameniti kaznom zatvora i to što za svakih započetih 1.000 dinara zamenjuje jedan dan zatvora.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *