JUČE SUNCE I TOPLO, DANAS TOTALNI OBRT! Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje

Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima, upozorava RHMZ.

Najjaci udari vetra ocekuju se danas i sutra pre podne na jugu Banata od 100 do 140 km/h (28 do 40 m/s), a u Beogradu od 70 do 80 km/h (20 do 23 m/s).

U ostalim danima udari košave na jugu Banata biće uglavnom do 28 m/s (do 100 km/h), a na području Beograda do 60 km/h (17 m/s).

U Timočkoj Krajini se očekuje pojava vlažnog snega, a moguća je i kiša koja će se u toku noći ka utorku lediti pri tlu.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u kosavskom području jak i olujni, krajem dana i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 2 do 7, najvisa dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno, hladnije, povremeno kiša. Vetar umeren i jak, ujutro povremeno i olujni, južni i jugoistočni, krajem dana i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 6, najviša dnevna oko 9 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 14. decembra, tokom celog perioda prolazna naoblačenja sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Prva dva dana u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa olujnim udarima, od četvrtka u slabljenju, a krajem perioda u skretanju na severozapadni.

Dnevna temeratura u granicama proseka ili malo iznad proseka.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *